12.8.2021

Helsingin kävelyfestivaali järjestetään syyskuussa

Helsingin kävelyfestivaali järjestetään 6.-19.9.2021

Helsingin kävelyfestivaali tuo lohtua festivaali- ja kultturisyksyyn. Tapahtuma järjestetään koronatilanteesta huolimatta kahden viikon mittaisena 6.-19.9.2021. Festivaalin ohjelmassa on noin 120 kävelyretkeä. Koronaturvallisuudesta pidetään huolta, sillä kävelyille otetaan maksimissaan 25 henkeä. Siten turvavälien pitäminen on mahdollista.

- Haluamme tuoda valoa kulttuurisyksyyn, jossa tapahtumia jälleen perutaan yksi toisensa jälkeen. Helsingin kävelyfestivaali on ulkotapahtuma, ja meidän kävelyretkille otetaan enimmillään 25 henkeä, toteaa Helsingin kävelyfestivaalin toiminnanjohtaja Pauli Jokinen.

Kävelyfestivaalin ohjelmisto on tuttuun tapaan erittäin laaja ja monipuolinen. Siitä pitää huolen 120 opastettua kävelyä, jotka on jaoteltu eri teemojen mukaan. 

- Kävelyfestivaali on oivallinen tapa tutustua Helsinkiin pintaa syvämmältä. Valikoimaa riittää kaupunginosaretkistä rikoskävelyihin, summaa Jokinen.

Helsingin historiaan pääsee tutustumaan muun muassa Signe Branderin tai Carl Ludwig Engelin kautta. Rikoshistoriallisilla kävelyillä tutustutaan Kallion rikoksiin ja sortokauden salamurhiin. Myös komisario Palmu -kävely on ohjelmassa. 

Taidehistorialliset kävelyt vievät Tove Janssonin, kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden maailmaan. Poliittisen historian kävelyillä puolestaan hypätään Kekkosen saappaisiin ja tutustutaan vuoden 1905 suurlakon tapahtumiin.

Kaupunginosakävelyitä järjestetään muun muassa Vallisaaressa, Kontulassa, Alppilassa, Vallilassa, Kalliossa ja Katajanokalla. 

Festivaaleilla suosittu ulkopakopeli järjestetään tänä vuonna Suomelinnassa.

Lisäksi ohjelmassa on hautausmaakävelyitä Hietaniemessä ja Malmilla. 

Helsingin kävelyfestivaalia on järjestetty vuodesta 2017 lähtien. Koronarajoitukset ovat peruttaneet festivaalin kahdesti. Festivaalia järjestää Helsingin kävelyfestivaalin kannatusyhdistys ry.

Festivaalin ohjelma löytyy etusivultamme.