19.11.2020

Mistä Suomi on rakennettu? Kävelykierrokset vastaavat

Mistä Suomen menestystarina on rakennettu? Miten maa on noussut pienestä syrjäisestä kansakunnassa länsimaisten sivistysvaltojen joukkoon? Suomi on monilla mittareilla laskettuna maailman parhaiten menestyviä maita. Miellä on korkeatasoita koulutusta, tiedettä ja taidetta. Kävelyfestivaalin itsenäisyyskävelyillä 2020 pureudutaan Suomen menestystarinaan useilla retkillä.

Kokeile vaikka näitä:

Kallion koulutie – kehdosta yliopistoon

30.11. klo 14.00

Kuvaus: Kallion kaupunginosa kätkee sisälleen kappaleen suomalaista varhaiskasvatuksen- ja opiskelun historiaa. Kallion koulutie lähtee liikkeelle sananmukaisesti kehdosta, sillä Kalliossa aloitti Suomen ensimmäinen lastenneuvola. Kalliosta sai alkunsa myös Tampereen yliopisto. 

Kävelykierros muistaa myös kahta instituutiota: ”100 vuotta Etäopetusta Suomessa”  sekä Mannerheimin lastensuojeluliitoa, joka täytti niin ikään 100 vuotta ja aloitti toimintansa Kalliossa. Koronaturvallisuus: Opas käyttää äänenvahvistinta.

Opas: Juhani Styrman / Kallion kävelyfestivaali, palkittu tietokirjailija-kaupunkiopas, joka on perehtynyt Helsingin historiaan.

Lähtöpiste: Toinen linja 17, Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimitalon edestä. 

Kesto: 90 min.

Osallistujamäärä: max. 20

Hinta: 12 e. Liput verkkokaupasta.Onnellinen Suomi

6.12. klo 13.00

Kuvaus: Kun v. 2018 YK:n World Happiness Report tutkimuksessa Suomi valittiin ensimmäistä kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi,  suuri osa suomalaisista tuhahti, että väärin tutkittu. Mekö muka onnellisia? Synkkä ja masennukseen taipuvainen kansa. Koronavuonna 2020 Suomi kuitenkin on uusinut saavutuksen jo kolmena vuonna peräkkäin, joten uskottava se on. Suomalainen onnellisuus on omanlaistaan, se on ennen muuta hyvinvointia, mutta mistä se koostuu? Kävelykierroksella Helsingin keskustassa saat tietää mihin arvoihin hyvinvoinnin rakentaminen on pohjautunut ja millainen historia on tällä onnellisella maalla.

Opas: Maria Lappalainen, auktorisoitu Helsinki opas.

Lähtöpiste: Kampin kappeli, Simonkatu 7 

Kesto: 90 min. 

Osallistujamäärä: max. 20

Hinta: 12 e. Liput verkkokaupasta.Pieniä paloja suomalaisuutta

8.12. klo 17.00

Kuvaus: Hakasalmen huvila, Kansallismuseo, Finlandia-talo, Kansalaistori. Kohteiden takaa löytyy palanen suomalaista kulttuuria ja monia asioita, joista voimme olla ylpeitä – vuosisadan aikana muotoutunut arkkitehtuuri, suomen kielen taival Kalevalasta Oodin kirjaston tuhansiin niteisiin, tehdasympäristön muuttuminen viherkeitaaksi, sananvapaus ja demokratia.

Tervetuloa kävelykierrokselle Töölönlahden ja Kansalaistorin maisemiin kuulemaan kaikesta siitä, mitä ympärillämme näemme ja henkilöistä näkemämme takana. 

Opas: Tuula Pohjalainen, auktorisoitu Helsinki-opas ja innostunut kulttuurikävelyttäjä.

Lähtöpiste: Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13 B.

Kesto: 90 min.

Osallistujamäärä: max. 20

Hinta: 12 e. Liput verkkokaupasta.


KATSO ETUSIVULTA KOKO OHJELMAMME! ITSENÄISYYSKÄVELYT 30.11.-9.12.2020