5.8.2020

Satavuotiaat suurmiehet Kari ja TomHelsingin kävelyfestivaalilla kunnioitetaan kahta satavuotisjuhlia viettävää taitelijaa. Juhlia viettävät Touko Laaksonen alias Tom of Finland sekä pilapiirtäjä Kari Suomalainen. Heidän tarinoihinsa pääsee perehtymään festivaalin kävelyretkillä.

KARIN PILAPIIRROSTEN PAIKOISSA

Ma 31.8. klo 13.00

Su 6.9. klo 13.00

Ma 7.9. klo 18.00

La 12.9. klo 13.00

Kuvaus: Kuljemme Helsingin ydinkeskustassa tarkastellen maata, kaupunkia, kulttuuria ja yhteiskuntaa Karin piirrosten kautta. Pilapiirtäjä, professori Kari Suomalaisen syntymästä tulee tänä syksynä kuluneeksi sata vuotta.

Lähtöpaikka: Snellmanin patsas, Suomen Pankin edusta, Snellmaninaukio

Opas: Anu Kivelä, auktorisoitu Helsinki-opas

Kesto: noin 90 min

Osallistujamäärä: 20  

Hinta ja maksutapa: 12 e. Liput verkkokaupasta.


*****


TOM OF FINLAND 100 VUOTTA (FB-tapahtuma täällä)

Pe 4.9. klo 17.30

Kuvaus: Tänä vuonna tulee 100 vuotta Touko Laaksosen alias Tom of Finlandin syntymästä. Helsinki ja Suomi ovat kovin erilaisia kun Tomin elinaikana. Moni Helsingin nykyään varsin keskeinen paikka on toiminut LGTBQ-yhteisön salaisena kohtaamispaikkana. Osallistujat pääsevät kulkemaan niitä katuja, jotka osuivat Touko Laaksosen elämän keskeisille paikoille Helsingissä että oppimaan kuinka yhteiskuntamuutos on luonut maastamme erilaisen kuin se oli vaikkapa kun Touko asettui Helsinkiin asumaan Toisen maailman sodan päätyttyä. Kierroksella oppii niin Tom of Finland taiteesta kuin myös maamme LGTBQ historiaakin. Kierroksen kesto noin kaksi tuntia. Reitti sisältää jonkin verran portaita ja polkuja, mutta niistä pääsee pyörätuolin kanssa ympäri kiertämällä. 

Opastus: Happy Guide Helsinki, joka on Tom of Finland Foundationin virallinen yhteistyökumppani ja 10 % kierrostuloista lahjoitetaan Foundationin toiminnan hyväksi. 

Lähtöpaikka: Helsingin yliopiston observatorion edestä osoitteessa Kopernikuksentie 1. Oppaalla kyltti: Tom of Finland 

Kesto: 2 h

Osallistujamäärä: 49

Hinta ja maksutapa: 12 e. Liput verkkokaupasta.


Tutustu myös muihin kävelyihimme. Ohjelmisto ETUSIVULLA.