4.8.2020

Helsingin kävelyfestivaalilla 120 kävelyäHelsingin kävelyfestivaali järjestetään 31.8.-13.9. 2020. Kaksi viikkoa kestävän festivaalin ohjelmisto on laajempi kuin koskaan. Ohjelmistossa on 120 kävelyretkeä. 


Ohjelmiston löydät kokonaisuudessaan Etusivulta.


Erityisenä teemana tällä kertaa on Helsinki ja elokuvat. Festivaalin kävelyillä pureudutaan Herttoniemen kartanossa kuvattuihin elokuviin, Aki Kaurismäen maisemiin Kalliossa sekä kuullaan tarinoita amerikkalaisten elokuvien Punaiset ja Gorkin puiston kuvauksista.


Kantavana teemana on myös Malmin hautausmaa, jonne kirjailija ja pappi Kai Sadinmaa on suunnitellut peräti viisi kävelykierrosta. Niillä pohditaan paljonko sielu painaa, tutustutaan julkkisten hautoihin ja vastarintataistelijoihin. Kierroksia on myös Hietaniemen hautausmaalla. 


Henkilöhistoriallisilla kierroksilla tutustutaan tänä syksynä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen, taiteilija Tom of Finlandin, marsalkka Mannerheimin, taidemaalari Ellen Thesleffin ja kuvanveistäjä Walter Runebergin  Helsinkiin.


Koronakriisiin tuo perspektiiviä kävely, jossa kerrotaan, miten espanjantauti riehui Helsingissä ja Suomessa 1918-20. Historiallisilla kävelyillä tutustutaan myös muun muassa kylmän sodan Helsinkiin, Leniniin ja muihin vallankumouksellisiin, tsaarin ajan Helsinkiin. Suomenlinnassa järjestetään hurja Kurja Viapori -kierros, joka on festivaalin historian ensimmäinen K18-kierros.  


Lisäksi festivaalin ohjelmistossa on tuttuun tapaan kierroksia eri kaupunginosissa, tänä vuonna tutustutaan uutena paikkana Roihuvuoreen. Mukana myös kierroksia Kalliossa ja Kruununhaassa, jossa Stadin kundi Markku Jalonen vetää kierroksen sekä Stadin slangilla että yleiskielellä.  


Mukana on myös luontoretkiä. Ulkomaankieliselle väestölle on suunnattu useita englanninkielisiä kierroksia


Tuttuun tapaan ohjelmassa on myös ulkoilmapakopeli, joka on ollut edellisten festivaalien suosikki. Tällä kertaa teemana on Kuolleet sielut.Lämpimästi tervetuloa toivottaa

Pauli Jokinen

festivaalin järjestäjä