7.8.2019

Syksyn kävelyfestivaalilla lähes 50 kävelyä

Opas Pertti "Poitsu" Stenman johdattaa Kurvin historiaan.

Helsingin kävelyfestivaali järjestetään syyskuussa 2.-15.9.2019. 

Luvassa on lähes 50 opastettua kävelyretkeä. Ohjelmiston löydät Etusivultamme ja tarkemmat tiedot kävelyistä Ohjelmisto-sivulta, jossa on myös linkit verkkokauppaan.

Kävelyfestareilla tutustutaan Helsingin historiaan taas monista eri näkökulmista. Mukana on Tom of Finland -kierros ja Murhakävely Stadin ytimessä. Talvisodan syttymistä muistellaan Talvisota-kävelyllä. Kirjakierros johdattaa kirjallisuuden maailmaan ja patsaskierroksella tutustutaan Empire-Helsingin veistoksiin. Vanhat hitit Kieltolaki-kävely ja Vakoojien Helsinki ovat jälleen ohjelmistossa.

Festareilla tutustutaan keskustan lisäksi kaupunginosiin: Jätkäsaareen, Herttoniemen kartanon puistoon, Huopalahden tarinaan, Kruununhakaan, Kivinokkaan, Töölöön, Lapinlahteen ja Puu-Käpylään. Kävely metrolta metrolle johdattaa Koivusaaresta Keilaniemeen. Kallion kulmilta on jälleen useampi kävely tarjolla. Metsämieli-kävelyllä haetaan onnistumisen elämyksiä.

Suosituilla hautausmaakävelyillä tutustutaan muun muassa Hietaniemen "Eiraan" ja Taiteilijakukkulaan.

Oheisohjelmistoksi voidaan lukea nojatuolimatka Runoilijan Rööperin, jossa Kari Vähä-Ahon runojen välityksellä tutustutaan Punavuoren menneisyyteen. Maija Saksman ja Inka Ritvanen puolestaan esittävät lauluja menneistä helsinkiläisistä.

Englanninkielinen kierros Sustainable Helsinki - Underground City Tour johdattaa maan alle ja kestävän kehityksen pariin.

Tervetuloa!

HELSINGIN KÄVELYFESTIVAALI 2.-15.9.2019