20.8.2019

Runoja ja lauluja Stadista

Kari Vähä-Aho tarinoi Rööperistä.
Helsingin kävelyfestareilla tehdään muutakin kuin kävellään. Runoilijan Rööperi on nojatuolimatka Punavuoren menneisyyteen. Kari Vähä-Aho tarinoi runojen muodossa ja muistelee vanhaa Rööperiä Alakulttuurikeskus Loukossa keskiviikkona 4.9. klo 18.00.

Maija Saksman ja Inka Ritvanen puolestaan laulavat edesmenneistä stadilaisista. Laulupolkuja Helsingin kaduilla starttaa maanantaina 9.9. klo 19.00 Arvo Kustaa Parkkisen patsaalta Lapinlahden puistikosta. Iltaa voi jatkaa Bar Mendocino Roots'n Rollin jami-illassa, jossa Maija ja Inka astuvat lavalle myöhemmin samana iltana.

Tässä tarkemmat yksityiskohdat:

RUNOILIJAN RÖÖPERI
Ke 4.9. kello 18.00
Kuvaus: Tällä kierroksella ei kävellä, vaan kyseessä on monologin muodossa esitettävä nojatuolikierros, joka vie kuulijat nykyisen Jopojen ja Bopojen kaupunginosan pahamaineiseen menneisyyteen. Punavuori eli Rööperi oli 60-luvulla jengireviireihin jaettu alue, jossa kapinoitiin hallintaa ja normeja vastaan. Koe Rööperi Johis-jengiläisen seurassa! Nojatuolikierroksellaan Kari kertoo muun muassa vailla kotia olevien ihmisten kekseliäistä majoitusratkaisuista ja pimeän viinan myynnistä. Nojatuolimatkan jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tukea katuopasta ostamalla Kari Vähä-Ahon runovihkon (10 euroa/kpl). Kierros kuuluu Hima & Stradan tuottamiin vaihtoehtoisin kaupunkikierroksiin, joita tuottavat ja vetävät asunnottomuutta kokeneet ihmiset. Hima & Stradan kävelykierrokset eivät ole köyhyysturismia, saatikka tirkistysretki kenenkään elämään. Kierroksilla tehdään vaikuttamistyötä asunnottomuuden vähentämiseksi. Tutustu toimintaan sivuilla www.himastara.fi
Paikka: Alakulttuurikeskus Loukko, Castréninkatu 7
Esittäjä: Kari Vähä-Aho. Omin sanoin: "Olen kirjoittanut runoja koko elämäni ajan. Runot ovat minulle tärkeä ajatusteni ilmaisukeino. Olen kiinnostunut myös teatteritaiteesta ja näyttelen Porttiteatterissa. Olen kasvanut laitoksissa äidittömänä ja isättömänä. Kotia en koskaan osannut perustaa. Kotini on muodostunut suomen kielestä."
Kesto: 60 min.
Osallistujamäärä: 30
HUOM! Saavuthan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua.
Hinta ja maksutapa: 10 e. Verkkokauppa tai käteinen. Verkkokauppaostoksella varmistat paikkasi kierroksella.

LAULUPOLKUJA HELSINGIN KADUILLA
Ma 9.9. klo 19.00
Kuvaus: Laulullisia polkuja ja kuultuja kertomuksia edesmenneistä helsinkiläisistä henkilöistä. Voit tuoda mukaan oman pienen tarinasi - ehkä saamme aiheen uuteen lauluun! Esittäjät Inka & Maija jatkavat samalla teemalla Bar Mendocino Roots'n Rollin jami-illassa Eerikinkadulla.
Lähtöpaikka: Lapinlahden puistikko Eerikinkadun ja Albertinkadun välissä, Arvo Kustaa Parkkisen patsaalla
Esittäjät: Inka & Maija (Inka Ritvanen ja Maija Saksman)
Kesto: 60 min.
Osallistujamäärä: 25
Hinta ja maksutapa: 10 e. Verkkokauppa tai käteinen. Verkkokauppaostoksella varmistat paikkasi kierroksella.