22.8.2019

Kävelyretkillä taidehistorian aarteet tutuiksi


Helsingin kävelyfestivaalin syksyssä pääsee tutustumaan taide- ja kulttuurihistorian maailmaan monilla eri kävelyillä.

Suomalaisella kirjakierroksella tutustutaan kirjailijoiden Stadiin ke 11.9. klo 16.00 ja to 12.9. klo 14.00. Kierros alkaa Lönnrotin patsaalta. Matkalla kerrotaan suomalaisesta kirjallisuudesta ja tutustumme mm. WSOY:n Kirjallisuussäätiön kokoelmiin ja kirjakauppaan. Tutustutaan myös Päivälehden kehittämisessä vaikuttaneiden kirjailijoiden tarinoihin ja piipahdamme Ludviginkadulla. Kierros päättyy Rikhardinkadun kirjastoon.

Empire-Helsingin veistoksiin tutustutaan Soili Poikosen kierroksella Aleksanteri ja Viisas hiiri to 12.9. klo 15.00. Tutuksi tulevat Aleksanteri, apostolit, Säätytalon hahmot ja monet muut historian henkilöt.

Taidehistorioitsija ja teologi Oscar Ortiz-Nieminen vie kävelijät Töölön uskontohistorialliseen kaupunkimaisemaan kirkkoarkkitehtuurin kautta. Ikuisuusprojekteja: Töölön sakraalirakennuksia -kierros on la 7.9 klo 15.00.

Arkkitehtuurista kiinnostuneet pääsevät tutustumaan myös Kallion alueen rakennustaiteeseen. Kallion arkkitehtuurin tuntemattomat helmet -kierros järjestetään su 15.9. klo 15.00 ja Alvar Aallon ja Lars Sonckin Alppiharjuun tutustutaan ke 11.9. klo 18.00.

Suomen historian myyttejä avataan Kaisa Rahikan kierroksella Suomalaiset ja historia la 14.9 klo 12.00. Kävelyn lomassa pohditaan Suomen historian käännekohtia ja millaisia tulkintoja eri vuosikymmeninä maamme historiasta on tehty. Teemoina kierroksella on mm. Suomi osana Ruotsin ja Venäjän valtakuntia, vuoden 1918 tapahtumat, toinen maailman sota, kylmä sota ja siirtyminen kohti EU-jäsenyyttä.

Tutustu festivaalin koko ohjelmaan Etusivullamme.

HELSINGIN KÄVELYFESTIVAALI 2.-15.9.2019