2.4.2019

5 vinkkiä kävelyfestareille: rokkia, poppia ja taidetta


Helsingin kävelyfestivaalilla (17.-28.4.) pääsee tutustumaan kaupunkiin populaarikulttuurin ja taiteen näkökulmista. Tässä vinkkimme festareille:

RAITIOVAUNUKULJETTAJAN KALLIO: HISTORIAA JA RUNOJA HESARIN KULMILTA
To 25.4. klo 17.00
Uudenlainen kävelykierros, joka yhdistää runouden ja kaupunkiopastuksen. Kävelyn pohjana on raitiovaununkuljettaja Esko Hytösen (1944-2013) dokumentaariset runot, joissa hän muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan Kallion kulmilla 50-luvulla. Runojen tapahtumapaikkoja ovat Eskon kotikulmat Hesarilla mm. Hesarin hynda, Sadanmarkan villat jne. Reitin pituus noin 2,5 km.

LAULUPOLKUJA
Ke 17.4. klo 18.00
Kierrämme Pornaistenniemen Luonnonsyli-luontopolun, jonka varrella käymme mm. lintulavalla, piilokojussa ja  "jättiharakanpesässä". Laulullisen polun johdattelijat  Maya & Inka (Maija Saksman ja Inka Ritvanen) esittävät reitin varrella  "Lauluja puille ja kukille, enkeleille ja eläimille" . Mukaan laulumieltä ja vaikka omat eväät!

BADDINGIN TIE - JA MUITA TAITEEN JA VIIHTEEN MERKKIHENKILÖITÄ ALPPIHARJUSSA JA SÖRKÄSSÄ
To 18.4. klo 15.00 ja su 28.4. klo 15.00
Laulaja Rauli ”Badding” Somerjoki (1947-1987) teki merkittävän osan elämäntyöstään Alppiharjussa: asuen, tehden musiikkia ja sinne hänen tiensä myös lopulta päättyi. Baddingin tie -kävely on kuin läpileikkaus laulajalegendan elämästä. Kierroksen muita hahmoja ovat muun muassa Olavi Virta, M. A Numminen ja Dallapé-orkesteri. Reitin pituus noin 3 km.

HELSINKI HEAVY WALK
To 18.4. klo 16.30
Kuvaus: Helsinki Heavy Walk suomenkielisellä kävelykierroksella tutustutaan maailman metallipääkaupungin Hellsingin heavy metal musiikille tärkeisiin mestoihin. Kierroksella oppii missä suuret sopimukset tehdään salassa baarin hämyssä, mistä löytyy parhaimmat ug levykokoelmat ostettavaksi, missä kaupunkimme tukkajumalat ja rokkikukot hengaavat ja tapahtumat kuten Tuska-festivaali tuotetaan. Mukaan mahtuu hyvä annos suomimetallin historiaa ja huvittavia sattumia, jotka ovat vuosia kulkeneet suusta suuhun metallipiireissä! Kävelyn pituus noin kolme kilometriä.

SUOMISEN OLLI ASUI TÄÄLLÄ
Pe 26.4. klo 13, la 27.4. klo 13 ja su 28.4. klo 13. 
Kuvaus: Tarinoita Töölössä asuneiden tunnettujen elokuva-alan tekijöiden vaiheista sekä kuvitteellisten elokuvahahmojen elämästä. Elokuvien kuvauspaikkoja ja filmitähtien osoitteita. Pääpaino on 1930–1950-lukujen kotimaisissa elokuvissa. Kierroksen pituus noin 2 kilometriä.

Helsingin kävelyfestivaalin ohjelmiston löydät kotisivuiltamme www.helsinginkavelyfestivaali.fi