18.3.2019

Kävelyfestivaalin ohjelmisto julki ja liput myynnissä


Helsingin kävelyfestivaali järjestetään keväällä 17.-28.4.2019. Mukana on lähes 50 kävelyretkeä.

Festivaalin ohjelmaan pääset tutustumaan Etusivullamme.
Tarkemmat tiedot kävelyistä löydät Ohjelma-sivulta.

Populaarikulttuurin historiaan pääsee tutustumaan kolmella retkellä. Suomisen Olli asui täällä -kävely johdattelee Suomi-Filmien maailmaan, Baddingin tie -kävelyllä tutustutaan viihdetaiteilijoiden Kallioon ja Helsinki Heavy Walk (kuvassa yllä) johdattaa metallimusiikin saloihin.

Helsingin historiaan pääsee tutustumaan monista eri vinkkeleistä. Mukana on kummitusten Helsinkiä, patsaskierrosta, kieltolakia, arkkitehtuuria ja vakoilua. Myös Puu-Käpylä ja Kalasatama ovat saaneet omat kierroksensa. Juomisen historiasta kertovan kierroksen päätteeksi voit osallistua Bryggeri Helsingin olut-tastingiin.

Vuoden 1918 Helsinkiin tutustutaan kahdella kävelykierroksella: toinen kierroksista keskittyy keskustan alueeseen, toisessa kierretään vuoden 1918 tapahtumapaikoilla Vanhassakaupungissa.

Viime syksynä festareilla suosiota niittänyt pakopeli ulkoilmassa saa jatkoa. Tällä kertaa ohjelmassa on Pakopeli Kallion taivaan alla, jossa suoritetaan tehtäviä Kalliossa.

Kallioon sijoittuu myös muita kävelyitä. Kallio-kävely - Paskatornin kautta Kallion rajalle kertaa alueen historiasta ja merkkihenkilöistä. Raitiovaunukuljettajan Kallio -kierroksen pohjana on sporakuski Esko Hytösen runot.

Luonnon helmaan pääsee useilla kävelyillä. Metsämieli-hyvinvointikävelyllä tehdään virkistäviä Metsämieli-harjoituksia, Laulupolkuja-kierroksella kuullaan lauluja Pornaisten luontopolulla ja Lapinlahden puisto -kävelyllä tutustutaan vanhan mielisairaalan alueeseen.

Hima & Stradan vaihtoehtoiset kävelykierrokset kävellään Maunulassa, Pasilassa ja Sörnäisten seudulla. Kierroksilla oppaina on henkilöitä, jotka ovat kokeneet elämässään kovia ja haluavat jakaa kokemuksensa.

Suositut Hietaniemen hautausmaakierrokset saavat taas jatkoa viiden retken voimin. Kävelyillä pääsee tutustumaan muun muassa naisten Hietaniemeen, Taiteilijakukkulaan, veistostaiteeseen sekä jääkäreihin ja monikulttuuriseen Hietaniemeen.

Kevään festareilla muistetaan myös lapsia. Lasten patsasraadissa lapset pääsevät tutustumaan julkiseen taiteeseen ja arvostelemaan patsaita.

Helsingin kävelyfestivaali 17.-28.4.2019.