13.4.2018

Lähiöiden salat tutuksi kävelyfestivaalilla


Kävelyfestivaalilla pääsee tutustumaan Helsinkiin myös kantakaupungin ulkopuolella. Viisi kävelyretkeä johdattaa lähiöiden ja luontokohteiden saloihin.

Pauli Jokisen johdolla tutustutaan ensimmäisen maailmansodan aikaisiin linnoitusrakennelmiin. Venäläiset rakennuttivat 1910-luvulla Helsingin laitamille huikean linnoitusjärjestelmän. Kierroksella tutustutaan ensimmäisen maailmansodan aikaisiin luoliin, linnoitusrakennelmiin, juoksuhautoihin ja tykkiteihin Kivikossa. Kohteet ovat melko vaikeissa paikoissa ja hankalasti löydettävissä. Hyvät kengät jalkaan, maasto on paikoin erittäin haastava ja vaarallinen. VIAPORIN MAALINNOITUKSEN LUOLAT. Ti 24.4. klo 17.00 ja su 29.4. klo 12.00.


Maddalena Benedetti vie kävelijät Suomenlinnan kauniisiin maisemiin. Suomenlinnan peruskierroksen lisäksi käydään tunneleissa (taskulamput mukaan!) ja kuullaan tarinoita kulttuurista ja gastronomiasta Ruotsin ja Venäjän aikana. Retki toteutetaan yhteistyössä Suomenlinnan Ehrensvärd seuran kanssa. SUOMENLINNAN HISTORIA, KULTTUURI JA TUNNELIT. Ti 24.4. klo 16.20 (Lautta lähtee Kauppatorilta klo 16.00)


Kotikaupunkipolkujen luoja Pauli Saloranta tuntee Helsingin lähiöt kenties paremmin kuin kukaan muun. Hänen asiantuntevassa opastuksessaan tutustutaan Kumpulaan ja Pihlajamäkeen.

Kumpulan kävelykierros tapahtuu idyllisessä puutarhakaupunginosassa, viimeisen kartanonherran Herman Standertskjöldin jalanjäljiltä nykyaikoihin saakka. Yliopiston kampuksella nähdään galakseja. Mukana myös entinen hydda! KUMPULAN KUMPUJA. La 21.4. klo 13.30.


Pihlajamäessä kuljetaan ajassa ja paikassa Suomen moderneimmassa lähiössä, joka oli 1960-luvulla kuva tulevaisuuden Suomesta ja sen vuoksi nyt suojeltu. Lopuksi mahdollisuus omatoimiseen tutustumiseen ostarin kuppiloihin. PIHLAJAMÄEN FUTURISMI ENNEN JA NYT. Su 22.4. klo 11.00.


Opas Heidi Johansson asuu Arabianrannassa, joten häntä pätevämpää opasta ei alueelle voisi kuvitella. Arabianranta on mielenkiintoinen sekoitus vanhinta ja uusinta Helsinkiä. Kävelyn aikana siirrytään Helsingin syntysijoilta katsomaan uusien asuintalojen taideteoksia, Annalan huvilasta Iittala & Arabia Design Centeriin sekä Tapio Wirkkalan puistosta Arabian rantakävelylle. UUTTA JA VANHAA ARABIANRANTAA. Pe 20.4. klo 17.00 ja su 22.4. 12.00.

Lippuja kävelyille saat lippukaupastamme.

Helsingin kävelyfestivaali 20.-29.4.2018. Tutustu kävelyfestivaalin koko ohjelmistoon Etusivulla.