10.4.2018

Kaupungin patsaat tutuiksi - takapuolista lähtien


Helsingin kävelyfestivaalilla on vastustamaton tilaisuus tutustua kaupungin patsaisiin, jotka ovat halki vuosikymmenten herättäneet ihastusta ja vihastusta.

Pauli Jokisen vetämässä Patsasraadissa yleisö pääsee antamaan pisteitä patsaille. Kierroksen lopussa katsotaan, mitkä olivat inhokit ja mitkä suosikit. Kierroksella selviää, oletko enemmän perinteisen patsastyypin vai modernimman taiteen suosija. Kierroksella kerrotaan myös patsaiden taustoista ja vastaanotosta. Edetään rennolla asenteella. PATSASRAATI, pe 27.4. klo 17.00 ja la 28.4. klo 14.00.

Tanja Erannon kierros johdattaa kirjaimellisesti patsaiden taustoille. Butts of Helsinki -kävelyllä katsellaan nimittäin patsaiden takapuolia. Onko Havis Amandalla stadin parhaimmat pakarat? Miten Tove Jansson liittyy tähän? Kierroksella katsellaan Helsingin keskustan alastomia patsaita ja kuullaan niihin liittyvää historiaa ja kulttuuriskandaaleja. BUTTS OF HELSINKI - TARINAA KIVISISTÄ KANKUISTA, la 21.4. klo 11.00 ja su 29.4. klo 14.00.

Mikä ihmeen arkistohiiri? Sekin selviää Soile Poikosen vetämällä kierroksella, jossa tutustutaan Helsingin empirekeskustan ympäristön veistoksiin. Sieltä löytyy historiallisia henkilöitä, naishahmoja ja - niin, se arkistohiiri. ALEKSANTERI JA ARKISTOHIIRI, su 22.4. klo 16.00 ja su 29.4. klo 12.00.

Anu Kivelän kävelyretkellä tutustutaan Suomen presidenttien patsaisiin. Moniko presidentti on saanut patsaan Helsinkiin ja muistatko, missä ne kaikki sijaitsevat? Tällä kävelyretkellä kerrotaan presidenttien elämäntyöstä ja patsaiden syntyhistoriasta. SUOMEN PRESIDENTIT, su 22.4. klo 16.00 ja su 29.4. klo 15.00.

Liput 10 euroa / kpl. Lippuja saat lippukaupastamme.

Tutustu koko ohjelmistoon Etusivulla.