30.3.2018

Helsinki toisin silminHelsingin kävelyfestivaalilla on mahdollista tutustua kaupunkiin hieman erilaisista vinkkeleistä. Rosa Kivinen johdattaa kävelijät katutaiteen maailmaan. Katutaidekävelyitä on tarjolla maailman suurissa kaupungeissa, kuten Berliinissä, Lontoossa ja New Yorkissa. Nyt myös Helsingissä on mahdollisuus tutustua oman kaupungin graffiteihin, kun kävelyfestivaalilla kierretään Vallilan ja Sörnäisten katutaidepaikkoja.

Sörnäisiin ja Vallilaan on viime vuosina tullut suuria muraaleita eli seinämaalauksia. Kierroksella tutustutaan maalauksiin ja kerrotaan niiden taustoista. Kierroksen oppaana toimii Rosa Kivinen, joka on vetänyt muun muassa Mimmit peinttaa -tapahtumaa. Hän tekee itsekin katutaidetta nimellä Ruusa.


Aava Gröhn vetää kävelyfestivaalilla kierroksen, jossa tutustutaan Helsingin oudompaan puoleen. Gröhn johdattaa kävelijät omituisiin baareihin, kauppoihin ja kahviloihin. Hän on vetänyt aikaisemmin myös teemabaarikierrosta Strange World of Theme Bars ja hän kutsuu itseään oudon Helsingin asiantuntijaksi.

Helsingin oudompi puoli -kierrokset ovat lauantaina iltapäivällä, joten ne sopivat hyvin myös etko-kierrokseksi. 

Tutustu ohjelmakarttaan Etusivulla.

Helsingin kävelyfestivaali 20.-29.4.2018