23.3.2018

Helsingin kävelyfestivaalilla yli 40 kävelyä


Toista kertaa järjestettävällä Helsingin kävelyfestivaalilla on luvassa kaikkiaan yli 40 kävelyretkeä. Kävelyfestivaali on paisunut kymmenen päivän mittaiseksi tapahtumaksi, joka järjestetään 20.-29. huhtikuuta.

Ohjelmisto on nyt julkaistu ja löytyy etusivulta. Liput ovat myös verkkokaupassamme mynnissä. Suurimpaan osaan kävelyistä on rajattu määrä lippuja myynnissä, joten kannattaa ostaa etukäteen, jos haluaa varmistaa paikkansa kävelykierroksella.

Festivaalin kävelyt on lajiteltu eri teemojen alle. Helsinki toisin silmin -kierroksilla tutustutaan Vallilan katutaiteeseen Rosa Kivisen johdattamana, ja Aava Gröhn vie kävelijät Helsingin omituisiin baareihin ja liikeisiin.

Historian lehdiltä -teeman kävelyillä tutustutaan vakoilijoiden Helsinkiin, Bobrikovin murhaan, prostituution historiaan, vuoden 1918 sisällissotaan ja Diakonissalaitoksen tarinaan.

Pitkänsillan tuolla puolen -kävelyillä tehdään tuttavuutta Kallion alueen kohteiden kanssa. Katja Tikka vie kävelijät Paasitorniin ja Maddalena Benedetti tutustuttaa Kallion modernimpaan puoleen. Juhani Styrmanin johdolla tutustutaan pommitusten jälkiin, toteutumattomiin rakennussuunnitelmiin ja naisten Kallioon.

Puhetta patsaista -teeman alla on neljä kävelyretkeä. Pauli Jokinen järjestää Patsasraadin, jossa yleisö pääsee arvostelemaan veistoksia. Tanja Eranto vetää Butts of Helsinki -kävelyretken, jossa tutustutaan patsaiden takapuoliin. Soili Poikonen johdattaa kävelijät Senaatintorin ympäristön veistoksiin ja Anu Kivelä presidenttien patsaisiin.

Kaupungin laitamilla -kävelyillä reippaillaan kantakaupungin ulkopuolella. Kävelyretkillä tutustutaan Viaporin maalinnoituksen luoliin Kivikossa ja Suomenlinnan historiaan. Kävelyt vievät myös Arabiaan, Kumpulaan ja Pihlajamäkeen.

Henkäyksiä hautausmailla -teeman kävelyillä kierretään Hietaniemen hautausmaata. Kierroksilla tulevat tutuiksi muun muassa taiteilijakukkula, veistostaide ja jääkärit.

Helsingin kävelyfestivaali 20.-29.4.2018