16.8.2017

Helsingin kävelyfestivaalin ohjelmisto julki

Kävelyfestivaali johdattaa mm. Kaivopuistoon.
Kautta aikojen ensimmäinen Helsingin kävelyfestivaali järjestetään 9.9. - 17.9.2017. Runsaan viikon pituisella festivaalilla järjestetään yli 30 opastettua kävelykierrosta. Festivaalilla oppaiden joukossa on kirjailijoita, historioitsijoita sekä auktorisoituja Helsinki-oppaita.

- Opasjoukko tuntee kaupungin ja sen historian kuin omat taskunsa. Heinoa, että heti ensimmäiselle festivaalille olemme saaneet koottua näin monipuolisen opasjoukon ja mukavan kirjon erilaisia kävelykierroksia, iloitsee festivaalin järjestäjä Pauli Jokinen.

Helsingin kävelyfestivaalilla pääsee näkemään kaupunkia lukuisista eri näkökulmista. Kalliosta esitellään urbaania elämää ja kiellettyjä kapakoita. Helsingin kahviloista kirjan kirjoittaneen Leea Lappalaisen johdolla tutustutaan kaupungin kahvilakulttuuriin.

Retkikirjan Helsingin sotapaikoille kirjoittanut Pauli Jokinen johdattaa kävelijät pommitusten Helsinkiin. Jokinen järjestää myös Murhakävelyn, jossa tutustutaan kaupungin synkempään puoleen. Keskiyön murhakävely starttaa lauantaina 16.9. klo 22.

Jaana af Hällström opastaa Diakonissalaitoksen historiaan ja Anu Kivelä vie Sibeliuksen jalanjäljille. Green Cap Toursin kävely pohtii, että Suomi ei ole venäläinen eikä ruotsalainen, vaan saksalainen.

Luontoakaan ei olla unohdettu. Soili Poikonen vie kävelijät Etelä-Helsingin puistoihin. Pauli Jokinen opastaa kävelijät Kivinokan luontoon ja historiaan. Marja Hakola esittelee oman kotikulmansa, vihreän Käpylän. Hietaniemen hautausmaalle on useita kierroksia, joissa tutustutaan veistoksiin, suurmiehiin ja taiteilijakukkulaan.

Opas Kai Löfgren puolestaan ei tyydy kävelemään, vaan vetää kierroksensa juosten. Kierroksen nimi on Juosten Helsingin urheiluhistoriaan. Matkavauhti on 6 minuuttia per kilometri.

Helsingin kävelyfestivaali 9.9.-17.9.2017

Festivaalin ohjelma löytyy etusivulta.

Kävelyretkien esittelyt löytyvät välilehdestä ohjelma.